torsdag 7 september 2017

Välkomna till 3:ornas blogg!


Vecka 36

Hej!
Här kommer vårt första inlägg i bloggen. Vi har inte kunnat använda bloggen förrän nu. För att informationen ska nå ut till alla så skickar vi även hem i pappersform.
Nu har vi redan gått tre veckor i skolan. Tiden går så snabbt och vi har så roligt i klassen!

I veckan har vi börjat vårt minitema i So/No, vägmärken. Vi har gått en promenad i närområdet och tittat efter och tagit kort på olika vägmärken. Nu ska vi också lära oss vad de betyder..
I tisdags var några elever iväg på trivslelledarkurs. Vi hade en jättekul dag i idrottshallen och vi lärde oss mycket! Vi i vår klass kommer att leda lekar på 10-rasten, där alla får vara med.
I matematiken repeterar vi just nu ental, tiotal, hundratal och tusental och pratar om att det är viktigt att just varje tal hamnar på rätt ställe.
I svenskan har vi haft friskrivning till bilder, vi har haft textsamtal om flera böcker vi läst gemensamt och även tränat på motsatsord.

På tisdag går vi till Rottemossen hela 1-3, vi hoppas att vi får fint väder. Se bifogat papper!

Påminner om föräldramötet som är den 12 september kl 18 träffas vi alla i klassrummet och därefter är det information i matsalen kl 19. Detta handlar om närvaro och skola 24.
Ni är varmt välkomna!

Vecka 37

Måndag

Tisdag           Rottemossen och föräldramöte kl 18.

Onsdag

Torsdag

Fredag          Idrott


Vecka 38 börjar vi med utvecklingssamtal, ni får hem lappar om tider att fylla i. Lämna tillbaka så fort ni kan.

Vi önskar er en härlig helg och hoppas att solen kan titta fram litegrann igen!
Hälsningar Karin och Maria







Utflykt till 

Rottemossen   


Tisdag 12 september promenerar år1-3 till Rottemossen i Trönninge. År 1-2 börjar och slutar i vanlig tid. År 3 har långdag till kl. 14.40.

Denna dag är det bra att barnen har oömma kläder och bra promenadskor på fötterna. Vi kommer att vara ute hela dagen, så glöm inte regnkläderna (det kan vara vått i gräset).

Vi tar med varmkorv till lunch. Barnen får själva ta med sig dricka och egen go´fika, ingen läsk eller godis. Tänk också på att ingen fika får innehålla nötter!

Hälsningar,
personalen i 1-3.






            







 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...