torsdag 5 oktober 2017

Vecka 40


Hej alla föräldrar och barn! 
Vi är inne i oktober månad och vädret är minst sagt växlande just nu.

Äntligen, denna veckan har barnen fått sina ipads. Tyvärr var det ett par ”paddor” som krånglade, så alla har inte fått varsin tyvärr. Vi har än så länge hunnit arbeta med Nomp( matematik) och elevspel.se. Paddorna får barnen bara ha i skolan, alltså de får inte ta med dem hem.

I NO/SO ska vi avsluta temat trafikregler genom att göra egna trafikskyltar och frågor som barnen har skrivit själva om vad de har lärt sig på detta tema. 

I matten har vi arbetat med de vanligaste olika begreppen för att befästa detta!

Vi har arbetat med värdegrund där har de fått intervjua varandra och lekt en värdegrundslek. Detta för att arbeta ihop gruppen som en 3:a. De tyckte det var roligt!

Vi återkommer så snart vi vet något som simtestet som vi i År 3 ska göra. Vi fick ett datum som vi eventuellt måste ändra, så vi meddelar så fort vi fått det bekräftat.

Vecka 41

måndag

tisdag            Bibliotek

onsdag          Ta med läsläxan och den rutiga läxboken

torsdag

fredag           Idrott

Angående läxorna;
Viktigt att barnen läser något varje dag. Läsläxan ska arbetas genom att ni tillsammans svarar på frågorna i det lilla blå skrivhäftet. Hjälp till med bra meningar och med stavningen.

Den blå läxboken ska ni också göra tillsammans. Klura och hjälp varandra!

 Trevlig helg 
önskar
Karin och Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...