torsdag 25 januari 2018

Vecka 5


Ännu är det mörkt och ruggigt ute, men de säger att det börjar bli ljustare!
Det är sååå blött ute på skolgården och barnen älskar vatten….Tänk på att se över era barns kläder, skor, extrakläder i lådan osv.

Denna veckan har utvecklingssamtalen börjat. Ni som ännu inte har lämnat in någon lapp, gör det snarast så att vi hinner få till en tid.

På svenskan tränar vi just nu på att använda skiljetecken och på att stava rätt. En stavningsregel som vi tränat på är lång och kort vokal. Vi vill att så många som möjligt ska vara medvetna om vokalljudets betydelse när man ska veta hur mnga konsonanter som kommer efter. Vi tränar vidare.

I matten har vi arbetat med likhetstecknets betydelse och gjort olika uppgifter om detta. Vi har också arbetat med de olika sorters diagram linje, stapel och cirkeldiagram. Vi diskuterar olika frågor till diagrammen och de har fått gjort egna! 
Datum för de nationella proven är 12 mars - 18 maj 2018 (vecka 11-20) och vi meddelar när vi sätter igång. Tänk på att det är väldigt svårt för oss att bevilja ledighet under dessa veckor.

Den 31/1 ( nu på onsdag) åker vi till Sjöaremossen. Vi hoppas på fint väder och en riktigt kul dag! Det är en kortdag så vi alla slutar 13.20, alltså ingen skola till 14.40 som det brukar vara på onsdagar. De som är på fritids den dagen går dit direkt och de andra tar skolbussen hem. Vi saknar fortfarande lappar från flera utav barnen hur de kommer till och från Sjöaremossen, lämna in dem så fort ni kan så vi kan beställa bussar. 

Nästa vecka byter eleverna slöjd, de som har syslöjd får träslöjd och tvärtom. 


Måndag
Tis                 Bibliotek

Ons               Sjöaremossen

Torsdag        Simträning för de som vi kontaktat.

fredag           Idrott


Ni som har haft utvecklingssamtal vet att det är ett nytt system som hela kommunen kommer använda till hösten istället för skola 24. Här kommer en länk som visar hur det fungerar.


 
Unikum för dokumentation och bedömning
Från och med höstterminen 2018 kommer alla Varbergs kommunala grundskolor använda Unikum som dokumentations- och bedömningsverktyg.
Just nu pågår ett pilotprojekt på följande grundskolor: Bosgårdsskolan, Lindbergs skola, Trönningeskolan och Väröbackaskolan. Detta innebär att du som förälder med barn på dessa skolor redan nu kan logga in i Unikum och ta del av information inför utvecklingssamtal.
 Unikum innehåller en rad funktioner för samarbetet mellan barn/elev, lärare och föräldrar kring elevernas kunskapsutveckling och användandet kommer successivt att utvecklas. Unikum ersätter nuvarande system, Skola 24, för omdömeshantering. Närvarohantering kommer även fortsättningsvis att ske i Skola 24.
Som förälder loggar du in med hjälp av bank id via länken:
Klicka på ”Logga in i Unikum”
Välj inloggningsmetod vårdnadshavare.












































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...