onsdag 7 februari 2018

Vecka 7

Nu har ytterligare en vecka gått och vi närmar oss snart sportlov!
I torsdags var jag (Maria) på trivselledarutbildning på Trönningeskolan med några av era barn. Vi hade en rolig dag med massa olika lekar som vi ska starta igång för de andra efter sportlovet. De som är trivselledare kommer introducera lekarna för de andra årskurserna för att de lättare ska kunna vara med och känna till dom.  

Denna vecka har vi i svenskan arbetat med läsförståelse, att kunna läsa en text och besvara frågor till detta. Vi har även arbetat med stavning för att lära sig stava de enklast orden. Vi hade en frågesporttävling i stavning. Idag arbetade vi med läsläxan, de är indelade i tre grupper. Många hade inte läst läsläxan så därför tar vi samma läsläxa igen till nästa vecka, vi hade även missat detta att skriva det på bloggen. Det är nya frågor till nästa vecka!

I matten denna vecka har pratat om olika talföljder! De har fått gjort egna talföljder som de ska få lösa varandras när alla är klara.  Alla elever har denna vecka fått börja med Vektor på ipads. Barnen tycker detta är väldigt roligt! Det handlar om ett monster som ska samla nycklar. För att få dessa nycklar är man tvungen att göra olika matteuppdrag. Vi arbetar även med problemlösning, diskuterar strategier och hur vi kommer fram till detta. Nästa vecka ska vi börja med geometri.

Nu har alla genomfört simtestet för årskurs 3. De elever som behöver träna mer har vi varit i kontakt med, de andra har klarat detta test!

Vecka 7

Måndag:

Tisdag:          Bibliotek

Onsdag:        Rutiga boken,
Läsläxan är kapitlet i boken
                      Inte okej: Små människor i stora kroppar sidan 34
                      Mackan äger: Kap 8 sidan 43
                      Millie: Så kul att tälta sidan 35

Torsdag:

Fredag:        Idrott


Glöm inte av årsmötet med Föräldraföreningen den 12 februari kl  18.00     

  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...