onsdag 11 april 2018

Vecka 15

Hejsan!

Efter ett härligt påsklov sätter vi nu igång den sista etappen fram till sommarlovet.
Denna veckan har vi börjat med det nationella proven i matematik och kommer att arbeta med det i ca 2 veckor till.

Vi kommer att göra lite ändringar i elevernas läxor. Efter att vi har rättat de svenska nationella proven så såg vi goda resultat i läsförståelse. Jättekul! Vi har ju tränat mycket på det i skolan och eleverna har haft läsläxor varje vecka som de sedan har svarat på frågor och arbetat med hemma. Härligt att se att träning leder till något bra!
Däremot behöver eleverna bli bättre på stavning och på att skriva intressanta meningar. Därför kommer läxorna nu att vara så att ena veckan är det läsläxa och andra veckan är det skrivläxa.

Skrivläxa. Texterna som eleverna ska skriva när det är skrivläxa arbetar vi sedan med här i skolan. Det är viktigt att ni där hemma inte hjälper till med stavning, punkt, stor bokstav osv... Det är sådant som vi fixar till här i skolan. Men självklart får ni hjälpa till med att komma igång med skrivandet eller med fantasin. Läxan är ons-ons den ena veckan.

Läsläxa. Eleverna kommer att få hem olika texter som de ska läsa och sedan svara på frågor till. Vi vill såklart inte släppa läsningen helt utan detta är ett sätt att hålla igång läsning och läsförståelse.
Läxan är ons-ons den andra veckan.

Idag får de med sig den första skrivläxan. Hänger ni med??

Idag avslutar vi vårt arbete med miljö, återvinning och sopornas väg. Vi avslutar temat pantresan där vi ska skriva och rita en sammanfattning om vad vi har lärt oss. Det nya temat blir att arbeta med tyngdkraft, friktion, balans, tyngdpunkt och jämvikt.

Vecka 16

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Skrivläxan och rutiga läxboken ska tillbaka.  Läsläxa blir till nästa vecka.

Torsdag:

Fredag: Idrott


☀️-hälsningar Maria och Karin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...