tisdag 5 juni 2018

Vecka 24


Nu har vi nedräkning till skolavslutningen! Solen skiner och det är härligt men varmt har vi klassrummen så vi pratar om att det är viktigt att dricka.

Vi har arbetat med magnetism och tittat på olika experiment. Vad är magnetiskt och inte, diskuterat vad man använder detta till och var finns det?

I matten arbetar vi med volym. Vi hade stationer där de fick gissa och beräkna med olika måttenheter. Volymen avslutades med en tipspromenad och en skiljefråga som var såhär ”Hur många liter går i Therese badkar”? det var svårt att uppskatta detta men det var några som gissade väldigt nära. Nu arbetar vi vidare med multiplikation.

I svenskan arbetar de färdigt med språkgodis och läsförståelse.

Vi har beslutat på skolan att man inte får ta med sig pokemonkort, fotbollskort eller några andra samlarkort resten av terminen.  

Nästa vecka kommer vi att städa och ta hem saker så det är bra om det kommer med en påse hemifrån som de kan packa i sina saker.

Vi vill veta vilka som kommer att äta skollunch på skolavslutningen meddela detta senast fredag den 8/6.

På måndag ska vi åka till simstadion där vi kommer att vara hela dagen. Vi kommer att åka linjebuss dit och hem, denna buss kommer att gå kl 8.33 ifrån Lindbergs skola. Är det någon som inte skulle kunna komma tidigare till skolan denna dag meddela oss senast fredagen den 8/6. Det som man ska ta med är badkläder, handduk och egen matsäck, dricka och de som tar mat ifrån matsalen tar med en liten fika om man vill. Det är bra om man har en tom matlåda som vi kan lägga pastasalladen i. Det är frivilligt om man vill ta med sig en glasspeng!

Vecka 24

Måndag: Simstadion

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Skolavslutning, samlas i klassrummet kl 8.20



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...