torsdag 11 oktober 2018

Veckobrev vecka 42

Hej!

Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pockar på uppmärksamheten, så sådant som man tror sig har gjort har tyvärr inte blivit klart. Sedan har det också kommit till vår kännedom att inläggen har en fördröjning på upp till 48 h tills de når eran inkorg. Ett sånt system kan vi ju inte ha, vi håller på att kolla upp varför så är fallet. Hur som helst så var det ju himla otur att det var orientering just i måndags när det var riktigt busväder, men eleverna kämpade på bra! Desto bättre har det ju varit nu i slutet på veckan och ännu bättre sägs det bli till helgen, härligt!

Detta veckobrev är det sista som vi skriver här på bloggen. I fortsättningen kommer vi att skriva alla information på Unikum. På Unikum heter det inte blogg utan "lärlogg". Vi har kört dubbelt nu i några veckor, men detta blir som sagt det sista här. Har ni inte loggat in och skrivit in er mail på Unikum så är det hög tid nu, så ni inte missar någon information. http://www.unikum.net

Denna veckan så har vi på matten bland annat arbetat med klockan. Detta är någonting som eleverna kan väldigt olika. Vi har i veckan gått igenom analog- och digitaltid, övat två och två och sedan så har eleverna fått uppdrag på NOMP med olika klockövningar. Här har man fått välja utefter den nivån som man ligger på. Är man säker på klockan kan man välja de uppdrag som handlar om att beräkna tid.

Träningen med klockan är ett arbetsområde där vi ber om hjälp av er föräldrar. Vi kommer att träna här i skolan, under denna och nästa vecka, sedan får vi hitta andra tillfällen att träna och så önskar vi verkligen att ni tränar hemma med ert barn. Ni kan träna på NOMP eller på en sida som heter "Elevspel" https://www.elevspel.se/ då klickar man sig vidare till matematik och sedan klockan . Jag har visat eleverna i skolan. Är det några problem så hör gärna av er.

4:2 har idag fått läxa i engelska till torsdag. De ska träna på att säga och skriva de olika formerna av ”är”, dvs. I am, you are osv. Tydliga instruktioner finns på showbie.

Händer vecka 42
Måndag: Idrott, svenskläxa frågorna skall vara uppladdade i Showbie på morgonen och boken med i väskan. Föräldramöte kl. 18:00 - 19:30 (se tidigare inlägg).
Tisdag: Slöjd
Onsdag: 4:1 Bild
Torsdag: 4:2 Bild och eng-läxa (se ovan).
Fredag: Idrott

Ha nu en riktigt trevlig helg! 
Njut av "Brittsommar","Indiansommar" eller vad det nu kallas. 
Själv skulle jag nog bara säg, riktigt gött höstväder :-)


Anna-Lena, Anneli, Jenny, Adela, Josefine och Elina







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...