torsdag 23 november 2017

Vecka 47


Hej!
Denna veckan kom snön! Om så bara för en liten stund, men det var kul så länge det varade.
Det byggdes snögubbar, hästar och lyktor lite varstans. Vi har en regel på skolan att snöbollskastning är förbjudet, det får man göra hemma, så se upp!

Denna veckan har vi börjat med bedömningsstöd för att kolla av hur eleverna ligger till i sin läsning och skrivning. Vi kommer att göra testerna lite då och då under ett par veckor.

Vi börjar så smått att bli klara med vårt arbete med världsdelar och världshaven. Det finns tester som barnen kan göra hemma för att se ifall de har lärt sig något.
Kika på,
elevspel.se (världshaven och världsdelar)

Idag fick barnen hem läsläxan. De ska läsa och samtala om första kapitlet. Efter varje kapitel kommer de att få olika uppdrag, så läs bara ett kapitel åt gången. Läsläxan och den rutiga läxboken ska tillbaka till skolan på onsdagar precis som vanligt.

Vi fortsätter att arbeta med algoritmer i addition och subtraktion för att vi befästa dessa kunskaper innan vi kan gå vidare i nästa moment. Barnen får gärna gå in på elevspel eller nomp för att även öva på klockan. De som kan den analoga kan gå vidare med digital tid. Alla har en egen inloggning men det går bra att arbeta med det ändå.
Vi har startat med huvudräkningskort och dessa kommer vi att arbeta med i skolan en stund varje dag.

Idag var vi på Komedianten och lyssnade på Historielyssnarna. De gick igenom historien musiken förr till nu och under tiden spelade de emellanåt på gitarr. Dessa två killar som hette David och Tomas hade blivit världsmästare i gitarr. Fråga gärna barnen så får de berätta. Här kommer lite bilder.

v 48

måndag

tisdag            Bibliotek

onsdag          Läxorna tillbaka till skolan

torsdag

fredag            Idrott

Det var många blöta strumpor idag som hängde i torkskåpet, skicka gärna med flera par extra!

Ha en bra helg önskar vi!
Karin och Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...