onsdag 6 december 2017

Vecka 50

Hej!

Veckorna går i rasande fart och det känns som om det bara är måndagar och fredagar nu. Men tur är väl det att vi har några extra dagar där emellan att jobba på!

Varje dag på samlingen drar vi ett barns namn som får öppna vår snällkalender, där det står snälla uppdrag som barnen ska göra under dagen. Vi läser också ett kapitel om dagen i vår julbok.

Denna veckan i matematiken har vi arbetat med sannolikhetslära och spelat spel som visar sannolikheten när du slår med tärningar. Vi har bla diskuterat hur stor chans man har för att vinna på ett lotteri osv..
Vi tränar huvudräkingskorten en stund varje dag.

I svenskan har vi tränat på läsförståelse. Det är något som de flesta barnen behöver träna mer på så det är viktigt att ni pratar om texterna som ni läser hemma. Många läser med bra flyt, men har svårt att sammanfatta texten. Stanna upp ofta, ställ frågor om texten och prata om svåra ord eller om innehållet är otydligt.

Vecka 50

Måndag

Tisdag     Bibliotek

Onsdag   Ta med båda läxorna

Torsdag

Fredag   Idrott

Vi önskar er en bra helg och en mysig 2,a advent!
Karin och Maria



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...