fredag 24 augusti 2018

Veckobrev vecka 35

Hej!
Första veckan är nu gjort och vi har börjat få lite kläm på varandra, några ansikten är nya för era barn och för några utav oss vuxna är det många nya härliga elever som vi får förmånen att lära känna.

I veckan som gått så ägnade vi måndagen och tisdagen åt olika värdegrundsövningar, vi har pratat om hur vi bäst får arbetsro och vad som får oss att må bra. Vi har även lekt gemensamma lekar på förmiddagsrasten. Under hela läsåret kommer vi varje vecka att fortsätta med vårt värdegrundsarbete.



Ni har också fått hem lapp om kontaktuppgifter, samtycke till publicering av bild... samt eventuell specialkost. Om ni inte redan gjort det så skicka tillbaka lapparna snarast.

I NO:n så har vi gått igenom vilka arbetsområden vi ska arbeta med i biologi, fysik, kemi och teknik och eleverna har fått vara med och tycka till om i vilken ordning de tycker vi ska ta oss an de olika ämnena.

I matten har vi pratat om Donkar, det vet ni kanske inte riktigt vad det är? Passa på att fråga era barn så kanske de kan berätta mer...

Vi har börjat förbereda för barnfestivalen som kommer att vara på skolan 6 och 7 september. Vi ska göra enkla musikinstrument så ta gärna med tomma toarullar och köksrullar samt kapsyler nästa vecka om ni har hemma.

Under höstterminen så kommer vi att gå över till att skriva in information från oss i Unikum, som ni vårdnadshavare fick bekanta er lite med under vårterminen.Vi återkommer här på bloggen när det sker.

Vill  ni ha kontakt med oss så är mail det bästa sättet. Har du elever i grupp 4:1 så mailar du Anna-Lena, Anneli och Elina. Har du elever i grupp 4:2 så mailar du Jenny och Adela. Det är lika bra att ni mailar alla kontaktlärarna så får vi alla förstahandsinformation. Mailadresserna hittar ni längst upp på sidan under rubriken. 

Händer vecka 35
Måndag: Idrott, Ambassaden/Inomhus i helsal
Tisdag: Slöjd
Onsdag: 4:1 Bild (Ämnet bild alltså, så ta inte på "gå-bort-kläderna" ;-))
Torsdag: 4:2 Bild (ta inte på "gå-bort-kläderna" ;-))
Fredag: Idrott

Nu önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Josefin, Adela, Anneli, Elina, Jenny och Anna-Lena


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...