fredag 28 september 2018

Vecka 40


Hej allihopa:)!!!

Nu är alla utvecklingssamtalen i full gång och vi vill tacka för alla trevliga möten:)!!!

Här kommer lite information från Eva, Simon och Maria, som undervisar våra underbara elever i SO och Engelska:

I SO har vi först arbetat med valet. Vi gick igenom hur Sverige styrs, vad demokrati är och så vidare. Därefter tittade vi på små kortfilmer om de olika partierna. Eleverna fick mycket lättlästa texter om partierna och fick i smågrupper ta ansvar för var sitt parti och göra en valaffisch med partiets hjärtefrågor. Varje grupp redovisade. Det gjorde de mycket bra! Sedan avslutade vi med ett låtsasval, där vi hade valförrättare som prickade av de röstande i röstlängden (klasslistan) och eleverna röstade bakom skärm. 

Nu har vi gått över till Sveriges geografi. Vi har tittat på vad man kan läsa ut av en karta, målat Sverige i kartfärgerna och jobbat med de olika landskapen. Vi varvar filmer om Sverige med att arbeta med kartbilden. Eleverna har nu, i par, fått ansvara för var sitt av Götalands 10 landskap. De ska måla landskapet, sätta ut städer och vattendrag och därefter läsa en liten, enkel text om landskapet. Vi kommer att avsluta med redovisningar och filmer. Vi spelar också lite Seterra, där man kan träna på bl.a. Sveriges landskap.

I engelska börjar vi varje lektion med enkla pratövningar. De ord och fraser vi hittills jobbat med handlar om att presentera sig, eller tala om vad för saker man ser på bilder eller i klassrummet. Orden handlar om familjen och djur.  
OBS!!!Eleverna i 4:1 har den här veckan fått sin första läxa(finns i Showbie): På sidan 77 i textboken finns en bildordlista med olika djur. De ska till nästa tisdag 2/10, lära sig minst 5 djur och kunna stava till dem. 

Hälsningar Eva, Simon och Maria

I bilden har vi precis börjat med att teckna serier:)!!! 
Syftet är att eleverna skall få möjlighet att:
Utveckla sin förmåga att kommunicera/berätta något med bilder genom att teckna en serie med hjälp av uttrycksfulla figurer i kombination med collage och digitalt skapande. 

OBS!! Glöm inte att svara på Skolenkäten: www.skolinspektionen.se/skolenkaten som är öppen tom 19 okt, kod 3XNdMX.


Händer vecka 40
Måndag: Idrott, svenskläxa frågorna skall vara uppladdade i Showbie på morgonen och boken med i väskan.
Tisdag: Slöjd, OBS!!!Engelskläxa för 4:1, se ovan.
Onsdag: 4:1 Bild
Torsdag: 4:2 Bild
Fredag: Idrott

Vi önskar er alla en riktigt härlig och mysig helg:)!!!

Josefin, Adela, Anneli, Elina, Jenny och Anna-Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...