fredag 21 september 2018

Veckobrev vecka 39

Hej på er!

Så har ännu en vecka passerat och denna veckan fick vi ju tillbaka lite värme. Helt underbart om du frågar mig, ju längre kylan håller sig borta desto bättre. 

I veckan som gått har ni fått hem utvecklingssamtal lappar, antingen via mail eller papper ibland både och... Vi önskar att få tillbaka lapparna så snart som möjligt, då samtalen drar igång redan nästa vecka. Hittar ni inga tider som passar så får ni höra av er så fixar vi detta. Inbjudan till samtalen sker i unikum, så gå in och titta där så ni vet när det blir samtal. Ni får ju också nya meddelanden via mail om ni varit inne och fyllt i adressen. Ett bra tips är att göra det. Inför utvecklingssamtalet önskar vi att ni går in och tillsammans med ert barn fyller i "min övriga utveckling" under  rubriken "Förberedelser inför samtalet". Glöm inte att trycka på "spara".

I No:n har vi fortsatt att prata om livets utveckling och när det gäller tidsspann som 4,6 miljarder år sedan, så är det jättesvårt att förstå och det sätter i gång många tankar och kloka frågor. Denna veckan har tittat på livet i havet och hur djuren till slut kom upp på land.

I matten har vi fortsatt att arbeta med stora tal och till nästa vecka blir det en läxa i matten. Vi kommer inte att ha läxor i matte varje vecka, när vi har det meddelar vi det på bloggen. Denna veckan handlar det om att spela ett spel som vi kallar "störst/minst" vi har spelat i skolan flera gånger och en del i uppgiften är att eleverna själva ska förklara hur spelet går till. Det vi önskar är att ni lyssnar extra på när ert barn läser upp de stora tal som ni båda får ihop. För det kan vara riktigt svårt att t.ex.. säg "tjugotretusenfyrahundratrettiotvå". Maila/skriv gärna en kommentar om hur det gick och det viktigaste av allt, vem som vann?!? :-) Hoppas ni får en mysig spelstund tillsammans och undrar ni över någonting så skicka bara ett mail så hör vi av oss. Det är Jenny och Elina som har matte.

Vi vill också passa på att slå ett slag för "lindbergskok" på Instagram. I stort sett varje dag lägger de upp en bild på vilken fantastisk mat som serveras i matsalen. Ofta erbjuder de tre rätter varje dag. När det gäller maten, så har vi noterat att det är många barn som äter väldigt lite. Vi tvingar ingen att äta, men vi uppmuntrar ofta att smaka, speciellt när det är nya rätter.


Händer vecka 39
Måndag: Idrott, svenskläxa frågorna skall vara uppladdade i showbie på morgonen och boken med i väskan.
Tisdag: Slöjd
Onsdag: 4:1 Bild
Torsdag: 4:2 Bild,  Matteläxan "störst/minst" se ovan.
Fredag: Idrott

Ha nu en riktigt trevlig helg! 
Mys på i höstvädret med fruktpajer, 
äppelmust, svampplockning och allt annat gott! 
Men håll i hatten, ryktet säger att det ska blåsa ordentligt.
Hälsningar

Josefin, Adela, Anneli, Elina, Jenny och Anna-Lena



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...