torsdag 28 september 2017

Vecka 39

 
Ännu en vecka har gått och barnen tycker själva att veckorna rullar på!

Nästa vecka ska vi fotograferas och det blir onsdagen den 4 oktober.

Den kommande veckan är det Europeiska dyslexiveckan. I Varberg på biblioteket anordnar dyslexiförbundet FMLS två föreläsningar på Campus. Tisdag den 4:e oktober 18.30 är det ”Läsning och läsförståelse-strategier” med läs- skriv- och språkutvecklare Margaretha Bengtsson och Fredrik Lund. På torsdag 18.30 heter föreläsningen ”Läsning i allmänhet och lättläst i synnerhet” och då med Lena Maria Nordstrand från Nypon Förlag.

I svenskan har vi skrivit klart våra karaktärsberättelser och läst upp dem för varandra. Väldigt kul att höra när prinsessan Leia möter Rumpmannen eller när Zlatan möter en smurf.
Vi har också repeterat ordklassen Substantiv.
Glöm inte att läsläxan ska läsas varje dag och lämnas tillbaka på onsdagar. Det är så viktigt att barnen läser högt en liten stund varje dag.
Den rutiga läxboken ska göras tillsammans med en vuxen och ni ska skriva under att ni har varit med. Den är lite klurig, så meningen är att ni ska fundera tillsammans!

I matematiken har vi arbetat med positionstalen, ental, tiotal och hundratal.
Vi fortsätter att befästa detta med exit ticket som innebär att man kollar av eleverna för att se att de har förstått.
Torsdagen arbetade vi med problemlösning. Det handlade om nyckelpigor som de skulle hitta olika uträkningar. Fråga gärna barnen vad de har gjort!
Nästa vecka kommer vi att arbeta vidare med algoritmer (uppställning).

Vecka 40

Måndag
Tisdag          Bibliotek
Onsdag        Läxorna ska tillbaka. Fotografering!
Torsdag      
Fredag         Idrott

Vi önskar er en trevlig helg!
Karin och Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...