torsdag 12 oktober 2017

Vecka 41


Veckorna rullar på och nu är det bara två veckor kvar i skolan innan det är höstlov vecka 44.

I svenskan har vi börjat med att skriva sagor. Vi använder oss utav en metod som vi kallar  ”Sagomattan”. En film om hur man arbetar finns på Youtube. För att förklara kort så handlar det om att man ska kunna dela upp sin saga i olika delar.
Huvudperson, problem, hjälpare, lösning och avslut. Detta är ett bra knep och hjälpmedel för att få barnen att fundera på sin röda tråd när de skriver sagor och berättelser.

I so/no har vi avslutat temat trafiken och nästa vecka ska vi börja arbeta med jordklotet (världsdelar, Världshaven och en del länder.)

På matematiken har vi arbetat med de olika begreppen som t ex dubbelt, hälften, skillnad, sammanlagt osv. Nu är de duktiga på positionstalen och vi har arbetat vidare med algoritmer och algoritmer med växling. Idag gjorde vi även Kahoot på matten för att se vad vi har lärt oss!

På onsdag kommer Amanda Ljungberg ifrån skalprojektet Varbergs Sparbank. Amanda kommer att arbeta med pengars värde och vad de gör på en bank.

Vi vill tacka föräldraföreningen för de fina sakerna vi har fått till barnen. Vi kommer längre fram lägga ut bilder för att visa er föräldrar behovet och uppskattningen av sakerna!

Vecka 42

måndag

tisdag           

Onsdag         Skrivläxa och läsläxan ska tillbaka till skolan. Barnen får hem läsläxa.

Torsdag        

Fredag           Idrott. ( alltid inomhus).

I morgon fredag är det skolbio och vi ses 8.45 vid rondellen vid gympasalen!
Alltså inga idrottskläder.

För någon vecka sedan blev en i trean av med sin gympapåse. I den var det skor, idrottskläder och handduk. Han lämnade den i matsalen och efter detta är den försvunnen. Är det någon som har sett denna, den är svart med blått och det står Puma på. Om någon av era barn vet något om detta så får ni gärna höra er till oss lärare!

Vi önskar er en skön helg!
Karin och Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...