torsdag 19 oktober 2017

Vecka 42


Nu är det en vecka kvar till ”läslovet” (höstlovet).
Det är dags för läsveckor i skolan det startar vi upp nu på måndag.
Först åker vi på simtest i Håstens simhall. Där kollar simlärare av om barnen kan simma 25 m och flyta. Har man svårt med detta så får man åka extra med skolan till simhallen för att träna mer.

När vi kommer tillbaka startar vi upp läsveckan. Fråga gärna barnen på måndag vad de har gjort! Det kommer att bli mycket läsning på olika sätt. Vi kommer att bl a läsa sagor för de yngre barnen på Lindbergs förskola.

Denna veckan har vi i matten arbetat vidare med additions algoritmer. Vi fortsätter att arbeta med detta tills vi ser att det verkligen sitter så att vi sedan kan gå vidare med subtraktions algoritmer. De arbetar på bra och är engagerade.

I svenskan arbetar de vidare med sagomattan! Vi har pratat om vokaler och konsonanter. När använder vi dom och på vilket sätt.

Vi har börjat med temat jordgloben. Vi har sett på film som berättar om bl a hur jordgloben ser ut och därefter arbetade vi med världsdelarna.

På tisdag är det FN dagen och detta kommer vi att uppmärksamma.

Vi har även haft besök av Varbergs Sparbank som är vårt skalprojekt denna termin. Amanda kommer att besöka oss igen efter höstlovet. Längre fram har vi bokat ett besök på Varbergs Sparbank där hon kommer att visa oss en rundvandring på banken och även gå ner i bankvalvet, spännande.

Vi önskar en trevlig helg!

Maria och Karin


Vecka 43

Måndag: simtest håstens simhall

Tisdag: bibliotek

Onsdag: läsläxan och rutiga boken

Torsdag:

Fredag: idrott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...