onsdag 25 oktober 2017

Vecka 43


Veckobrev 43-44

Hej!

Nu är det snart dags för barnen att ha ett välförtjänt höstlov!
Denna veckan har gått fort, det går fort när man har kul!

I måndags så var vi iväg och simmade i Håstens simhall. Vi kontaktar er föräldrar vars barn behöver lite mer simträning. Simträningen börjar någon gång runt vecka 5.

Läsveckan har ju börjat så det har blivit mer läsning i skolan. Barnen får gärna ta med sig en mjuk kudde att mysa till det med i klassrummet när vi har våra lässtunder.

I den ena gruppen har vi börjat läsa en bok som handlar om Kinas nyårsafton, vårfesten. Det fångade verkligen deras intresse och alla ville måla fyrverkerier. Kul att se deras engagemang! Se bilder nedan! I den andra gruppen läste vi "Lilla Fingertopp" där de fick hitta på ett eget slut på berättelsen efter vi hade läst halva boken. De tyckte det var roligt att skriva och efter detta fick vi veta det riktiga slutet på berättelsen.

I matten fortsätter vi med additionsalgoritmer som vi sedan ska gå vidare med subtraktionsalgoritmer. Vi arbetar också med problemlösning där ser vi hur barnen kan förklara och diskutera med varandra för att komma fram till olika sorters lösningar på matematikproblemet.


Idag är ett par från klassen uppe på Lindbergs förskola och läser för de små barnen. De som inte fick läsa idag kommer att få göra det veckan efter lovet.

På fredag får barnen ha med sig lite fika. Vi tänkte ha lite mys sista lektionen innan lovet och då passar det ju bra med något gott att äta!

V. 44             HÖSTLOV

V. 45
Måndag

Tisdag           Bibliotek

Onsdag        

torsdag

fredag           Idrott

Vi önskar er ett skönt höstlov!

Hälsningar Karin och Maria

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckobrev vecka 42

Hej! Vi får börja med att be om ursäkt för att veckobrevet blev försenat förra veckan. Ibland tar dygnets alla timmar slut och annat pocka...